# 200 • 12. juli 2000

stjerne

Info
  • Start: 15:40
  • Framme: 18:15
  • Tilbake: 22:30
  • Starttemp: + 21°C (Svenningdal)
  • Vær: Overskyet → lyn og torden → regn og yr.

Tor med hammeren går berserk

snoefjkaFra Borkamoen i Tosen startet jeg min jubileumstur nr 200. Men tross en optimistisk start, utviklet denne turen seg til å bli et stort antiklimaks.

Jeg hadde slitt meg opp fra fjorden og opp på snaufjellet i intimt selskap med de fordømte svartfluene. Særlig ille var det da jeg skulle ta meg pauser. Det hadde endelig blitt slutt på denne plagen da jeg var i gang med siste etappe, på vei mot Snøfjellets topp, før det brøt ut et voldsomt tordenvær.

Drittværet, som sakte men sikkert hadde rullet innover Tosen og dekket til den ene fjelltoppen etter den andre, var nå over meg. Også toppen av Snøfjellet forsvant inn i skyene. Det satte inn med fryktelige tordenskrall og det lynet heftig.

Det ble både utrivelig og farlig å være på snaufjellet, så jeg fant det mest fornuftig å gi opp toppen, og heller ta meg nedover mot Bjørnstokkdalen. Det høljeregnet, og steinene ble våte og sleipe. Gikk langs Bjørnstokkvatna og ned i Lesådalen.

På min tur nr 200 var målet Snøfjellet, men Tor med hammeren tvang meg ned i lavlandet igjen.


Etter hvert gikk det kraftige regnværet over i yr, og tåkedottene kom og gikk. På tross av fuktigheten fikk jeg til et skikkelig bål i et tørrlagt bekkefar like ved Lesåa. Koket kaffe – med knott i!

Det var et fint terreng å gå i oppover fra Borkamoen, men det ble etter hvert en ganske kjedelig tur. Jeg når visst aldri turmålet mitt når jeg starter fra Tosbotnet, kan det virke som.