# 206 • 23. desember 2000

 

Info
  • Start: 14:40 (riksveg 804)
  • Framme: 13:05
  • Tilbake: 15:25
  • Starttemp.: + 3°C (Svenningdal)
  • Vær: Overskyet.

Dagen før dagen

unkerkaFra Susendalsveien (riksveg 804) tok jeg fatt på en lang skitur langs den lite trafikkerte veien langs sørsida av Unkra og Unkervatnet. Veien var brøytet og glatt, men det var likevel bedre enn å ferdes i terrenget, der det var skralt med snø. Mye opp og ned til å begynne med, men det ble atskillig slakere terreng etter hvert.

Et stykke innenfor gården Sundmoen på sørsida av Unkervatnet fant jeg ut at jeg hadde gått langt nok. Jeg prøvde noe halvhjertet å få til et bål, men det var ikke enkelt da snø og is hadde frosset fast på greiner og kvister. Så dette ga jeg opp.

To gjess ble observert ved ei åpen råk ved Luspen, i vestenden av Unkervatnet. Møtte en og annen bil, men ikke mange denne lille julaften. Selv om det var drevet en del hogst, så var det også store sammenhengende områder med storvokst granskog, noe som er sjelden å se nå til dags. Alt i alt en forfriskende førjulstur i hattfjelldalsk natur.