# 77 • 26. mai 1992

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 11:15
  • Framme: 15:15
  • Tilbake: 19:05
  • Starttemp.: + 17°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

På ski i shorts – på 20-årsdagen!

På selveste 20-årsdagen hadde jeg lagt opp til en forhåpentligvis strålende vårskitur innover Tosenfjellet mot vatnet Namnlausa. Det skulle vise seg at bursdagsønsket gikk i oppfyllelse.

Det varme og nærmest vindstille været tillot T-skjorte og shorts på vei oppover fra Mosvassdalen. Fra Steinhytta bar det oppover mot Mosvatnet, som jeg fulgte østsida av. Etter å ha rundet Mosvasstinden fulgte jeg i grove trekk kommunegrensen mellom Grane og Brønnøy, før jeg omsider kunne slippe meg nedover bakkene mot Namnlausa.

Nøyaktig fire timer etter oppstarten i Mosvassdalen var jeg framme ved Namnlausas bredder.

 

Ved Steinhytta på Tosenfjellet.


Vestover mot Tosdalen og Middagstinden.


Framme ved Namnlausa.


Vårskituren til Namnlausa ble en flott markering av 20-årsdagen min.


Det var mye rein å se på turen. Den første flokken observerte jeg straks etter at jeg hadde passert Mosvasstinden. Etter hvert som jeg nærmet meg Namnlausa så jeg bare flere og flere. Ikke noe annet dyreliv å se, med unntak av et par fjellryper. Som nevnt foregikk størstedelen av turen i shorts, noe som resulterte i at jeg ble temmelig solbrent mot slutten. Vel hjemme igjen denne tirsdagskvelden vanket det både presanger, kaker og kaffe.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1992.

Etterord:

Skituren til Namnlausa skulle vise seg å bli den siste på svært lang tid. Nærmere et helt år (eller 317 dager for å være nøyaktig) skulle gå før neste tur ble gjennomført. I denne “daudperioden” ble førstegangstjenesten avtjent på Andøya flystasjon.