# 38 • 1. februar 1991

 

Info
  • Start: 10:15
  • Framme: 12:55
  • Tilbake: 15:50
  • Starttemp.: – 2°C
  • Vær: Overskyet.

Frost og tele

Ski og skistaver måtte bæres oppover åsen, øst for tettbebyggelsen i Svenningdalen, da det var ekstremt lite snø i terrenget. Omtrent det eneste som minnet om vinter i lavlandet var et par minusgrader og noe tele i bakken. På tross av disse begredelige forholdene hadde jeg lagt opp til en skitur innover Båfjelldalen, der jeg satset på at det var nok snø.

Gikk opp lenger sør enn det jeg har pleid å gjøre på tidligere turer. I østhellinga av åsen var det tilstrekkelig snø til at jeg kunne spenne på meg skiene, selv om føret viste seg hardt. Fulgte Mattismyran innover dalen, forbi gårdsbygningene, og jeg stoppet ikke før jeg var ved den lille Båfjelldalstjønna. På tilbaketuren fulgte jeg Båfjelldalsveien ned mot Svenningdalen. Ikke noe dyreliv å se.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.