# 294 • 28. desember 2005

 

Info
  • Start: 9:35
  • Tilbake: 14:35
  • Starttemp.: – 26°C (Svenningdal)
  • Vær: Klart.

Elvevandring og bålfyring i vinterkulda

storfiplkaJan og jeg tenkte oss til topps på Skinnfjellet i det kalde, men fine vinterværet. Problemet var at vi ikke helt visste hvor brua over Fiplingelva var. Tabben var at vi ikke hadde tilstrekkelig mange kart med oss, ettersom vi opprinnelig hadde tenkt å starte fra en annen kant. Disse planene måtte imidlertid droppes, grunnet manglende veibrøyting. Så nå var utfordringen å gjette seg til hvor brua kunne være.

Fra gården Store Fiplingdal gikk vi først noen hundre m nedover elva, før vi fant ut at vi heller ville følge elva oppover. Vi fulgte elvebredden. Elva gikk fortsatt åpen, men inne ved land var det is, og av og til måtte vi utpå isen.

Vi begynte å miste troen på at vi ville finne noen bru, men det gjorde ikke så mye. Det var fascinerende å følge elva oppover, med tett granskog på begge sider. Mindre laussnø enn forventet. Et stykke oppover elva begynte det å bli bratt langs elvebreddene, og vi ble tvunget opp i høyden. Ski og staver ble tatt av og kastet videre oppover, før vi basket oss etter. Det ble en kraftanstrengelse, før terrenget omsider flatet noe ut. Vi fant ut at vi ville gå helt opp til veien, og fulgte en gammel kjerrevei dit.

Etter å ha kommet oss opp til veien, gikk vi i gang med å lage et bål mellom noen grantrær. Det ble stort, og det varmet godt i kulden. Vi satt ved bålet i to timer, før vi spente på oss skiene og rente ned den lange bakken mot gården. Farten var god, men det ble svinaktig kaldt i ansiktet. Okstindan tok seg bra ut i gyldent vinterlys, langt i nord.