# 382 • 2. mai 2010

 

Info
  • Start: 11:30
  • Framme: 13:35
  • Tilbake: 16:40
  • Starttemp.: 0°C
  • Vær: Overskyet. Snø- og haglbyger.

Full vinter i mai

001kartAt det kan snø i mai er ikke direkte uvanlig. Men at det hoper seg opp med nysnø som blir liggende, selv i lavlandet, er sjelden kost på denne årstida. Ikke antydning til et eneste vårtegn da Jan og jeg la ut på vår første fellestur siden august i fjor. Skauvolldalen i Gildeskål kommune skulle utforskes.

skauv1.JPG

Turklar.


Fra Riksvei 17 fulgte vi østsida av Skauvollelva innover dalen. Jan hadde vært her før, og kunne fortelle at dalen var svært lettgått, noe som viste seg å stemme. Vi stoppet ikke opp før vi kom til et navnløst vatn (377 moh), der vi tok oss en lengre matpause.

skauv2.JPG

Skauvolldalen er veldig fin å gå, selv om våren lar vente på seg.


Snø- og haglbygene kom og gikk, og sikten var ikke mye å skrive hjem om. Vi snakket om en tidligere mai-tur (Grønsvika 7. – 9. mai 2004), da vi hadde temperaturer godt over 20 grader, selv seint på kveld, og vi overnattet under åpen himmel. Dagen før hadde jeg spradet i barføttene på toppen av Lurøyfjellet. Så forskjellene kan være enorme fra år til år.

skauv3.JPG

Hagl.


Men selv om vinteren holdt stand var det flott å endelig få seg en tur i lag igjen. Skauvolldalen består i stor grad av kalkstein, som gir landskapet et eget særpreg. Vi så f. eks en bekk som kom rett ut av fjellet. Ei rype ble observert på turen. På vei mot Bodø igjen var det delvis slaps og sørpe i veibanen, og nysnøen lå faktisk helt nede i fjæresteinene.

skauv4.JPG

Vinter i mai.