# 47 • 28. april 1991

stjerne

Info
  • Start: 11:05
  • Framme: 13:15
  • Tilbake: 15:25
  • Starttemp.: + 7°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

Et slag i trynet

Forrige helgs tur til Durmålstinden hadde gitt såpass mersmak at jeg gjerne ville ta meg en ny tur i samme område. Denne søndagen hadde jeg satt meg fore å utforske det østligste partiet av Tosfjellet, frampå kanten mot Holmvassdalen. Været var om mulig enda bedre enn sist, med sol fra en tilnærmet skyfri himmel og vindstille. Mildt var det også. En praktfull vårdag, med andre ord. Etter å ha parkert bilen, begynte jeg turen med å gå trebrua over Gåsvasselva, før skiene ble spent på.

Oppover den slake fjellsida i sør var det greit å gå, og det tok ikke lang tid før jeg fikk et flott skue vestover Mosvassdalen, med Durmålstinden og Mosvasstinden ruvende over. Skaren viste seg fin å gå på, men generelt var det lite snø – særlig i lavlandet.

Selv om jeg godt kunne fortsatt vel 100 høydemeter til, gav jeg meg på 840 meters høyde. Herfra hadde jeg en strålende utsikt mot bl.a. Svenningvatna (bildet) og det langstrakte Kappfjellet på østsida.

Under en pause på vei oppover klarte jeg å legge fra meg solbrillene, men disse fant jeg igjen på nedoverturen. Det store sjokket kom imidlertid først da jeg var nede ved bilen igjen. Der kunne jeg nemlig konstatere at bilbatteriet var fullstendig tomt. Dette var et solid slag i trynet, og jeg vurderte om jeg skulle ta fatt på en halvannen mil lang gåtur på asfalt eller om jeg skulle stille meg i veikanten og haike. Jeg endte opp med det siste alternativet, og etter kort tids venting fikk jeg skyss.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.