# 8 • 11. mars 1990

stjerne

Info
  • Start: 10:15
  • Framme: 14:35 (Stavassveien)
  • Tilbake: 17:15
  • Starttemp.: + 2°C
  • Vær: Sol fra klar himmel → overskyet.

Rundt et fjell

litjfjr03kaI år som i fjor hadde jeg satt meg fore å gå på ski rundt Litjfjellet vest for Svenningdalen. Heldigere med været kunne jeg ikke vært, da sola strålte fra en tilnærmet skyfri himmel. Vindstille var det også. Føret var det derimot verre med. Å baske seg gjennom 20 – 30 cm laussnø oppover fra dalen tok på, men ovenfor Skardforsen ble forholdene heldigvis bedre.

Gikk på “baksida” av Litjfjellet, gjennom furuskogen i Dempa, før jeg kom ned på Stavassveien. Etter vel tre timer med solskinn, hadde det nå skyet over.

Bak Litjfjellet blir forholdene bedre.


Mot Stavassdalen og det sørligste partiet av Eiteråfjellet.


Jeg fulgte Stavassveien over Langvassåsen, før jeg tok inn mot Langvatnet. Bekken fra vatnet var åpen, viste det seg, og jeg slet med å komme over til den andre sida. Det gikk til slutt, og jeg kunne fortsette ned mot Svenningdalen. Fulgte så Vestersidveien hjem igjen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.

Etterord:

Denne turen rundt Litjfjellet i 1990 var den første i det som etter hvert skulle bli en årlig begivenhet. I skrivende stund (2014) har jeg tatt turen hvert eneste år i mars eller april, 25 år på rad, noe jeg akter å fortsette med. Også i 1989 gikk jeg rundt fjellet, men dette var før jeg begynte å registrere turene mine. Det er bestandig interessant å se etter små forskjeller fra år til år – det være seg dyreliv, mennesker jeg møter, nye bygninger og veier, hogst og selvsagt vær- og føreforhold.