# 13 • 11. april 1990

stjerne

Info
  • Start: 10:50
  • Framme: 13:35
  • Tilbake: 15:00
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Delvis skyet / sol.

En tipp topp tur

Merethe og jeg gikk til fots de vel to kilometerne langs Vestersidveien til Blåfjellneset, der skiene ble spent på. Planen vår denne milde vårdagen var å ta oss til topps på det 584 m høye Litjfjellet.

Snøen var våt og bar preg av tining, men føret var likevel brukbart. I sør og i øst lå det et massivt skydekke, men skyene var heldigvis ingen trussel for det fine og solrike været som vi selv nøt godt av. Det ble flere småpauser oppover, og en litt lengre, før Litjfjellet ble besteget fra sørvest.

Under ei lurvete gran bevilger vi oss en matpause.


En tipp topp fjelltur når sitt høydepunkt 584 moh.


Nedover fra fjellet fikk vi noen fine utforkjøringer som ikke var altfor bratte, før granskogen tok over og gjorde det mer krevende å manøvrere. Merethe, som ennå ikke har fyllt 11 år, klarte toppturen med bravur, og imponerte den syv år eldre broren. Fire ryper ble observert på turen. Vel nede var det å begi seg til fots langs grusveien hjem igjen.

 Merethe (10 år) imponerer.


Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.