# 196 • 24. april 2000

 

Info
  • Start: 12:00 (Vestersidveien, ved Stavasselva)
  • Framme: 14:10
  • Tilbake: 15:15
  • Starttemp.: + 10°C
  • Vær: Overskyet. Yr. Vind.

Vendereis i tide

eiteraafj00kaDenne vårskituren begynte med å følge skogsveien som tar av fra Vestersidveien på nordsida av Stavasselva. Målet var å ta meg til topps på det langstrakte Eiteråfjellet. Jeg passerte Litjvatnet og kom opp til Fjellsengbekken. Denne strie bekken hadde jeg betydelige problemer med å ta meg tørrskodd over, men det gikk til slutt.

Jeg gikk så nordover langs noen lettgåtte myrdrag til Mariholbekken. Herfra var det perfekt å ta seg opp på snaufjellet. Fellene ble brukt, selv om terrenget var slakt og fint.

Det blåste en del på fjellet. Etter hvert ble sikten dårligere, og til slutt var det såpass ille at jeg ikke kunne se konturene i landskapet. Dermed måtte jeg gi opp forsøket på å ta meg opp på Eiteråfjellets høyeste punkt, som altså var det opprinnelige målet for turen.

Jeg gjorde vendereis et eller annet sted mellom 700 og 800 moh. Skiføret var fint, og av og til brøt sola gjennom. Jeg så elleve ryper på turen.