# 279 • 29. desember 2004

 

Info
  • Start: 11:55 (Tosentunellen)
  • Framme: 14:15
  • Tilbake: 14:55
  • Starttemp.: Ca. – 1°C
  • Vær: Overskyet. Sterk vind på fjellet.

Ringen sluttet

tosmoskaPå grunn av laussnø i de lavereliggende områdene ble Tosfjellet valgt som turområde. Dermed avsluttes turåret på samme sted som det begynte. Fra tunnelåpningen gikk Jan og jeg oppover mot steinbua. Ca. 15 cm laussnø nede ved veien, noe som ikke var til særlig bryderi. Men ovenfor steinbua var det hardt og fint å gå. Det lå for øvrig en stor skavl foran døra på bua, så vi gikk ikke inn.

Oppe ved Mosvatnet vurderte vi å fortsette opp mot topp 923, på tross av sterk vind og svake konturer. Men ettersom det hadde blitt seint på dag, fant vi det mest hensiktsmessig å gjøre vendereis. Nedover mot Tosenveien begynte det så smått å mørkne. Jeg smurte med noe gammel rød swix som hadde en merkelig konsistens, men måtte fjerne det igjen da det begynte å klabbe.

Brukte den nye skibuksa mi (svart, foret) for første gang. Den var varm og god, og jeg er veldig godt fornøyd med den. Hadde en solid tryning i en bekkekløft, like før jeg kom ned i Mosvassdalen. Vi tok oss ikke pauser på denne turen.