# 41 • 26. februar 1991

 

Info
  • Start: 10:55
  • Framme: 12:30
  • Tilbake: 14:05
  • Starttemp.: – 7°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

I tiurens rike

I et strålende vintervær spente jeg på meg skiene og la i vei innover Båtskardet i Kappfjellet. Ettersom det var mulig å kjøre et stykke oppover skardet på en traktorvei, hadde jeg fått noen gratis høydemetre allerede før jeg startet – noe jeg ikke hadde det minste imot.

Gikk først sørover mot midten av skardet, uten å vinne noe særlig høyde, før jeg gradvis dreide mer østover og oppover. Så veldig langt gikk jeg imidlertid ikke, da føret viste seg noe laust.

En tiur fløy plutselig opp fra ei trekrone – et relativt sjelden syn nå til dags. Det var lett å stelle i stand et bål i dette været. Selv om det unektelig var nokså kaldt, så skinte sola fra en skyfri himmel og gav en viss varme. Flott utsikt mot Stor-Svenningvatnet nede i dalen og Tosenfjellet i sørvest. Tilbake ved bilen traff jeg på Magne Hongbarstad, som var i full sving med sin skogsmaskin.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.