# 14 • 14. april 1990

 

Info
  • Start: 10:40
  • Framme: 12:55
  • Tilbake: 14:50
  • Starttemp.: + 8°C
  • Vær: Delvis skyet / sol.

Fritt fram

Gåsvatnet var turmålet da pappa, Merethe og jeg spente på oss skiene ved Tosenveien og la i vei innover myrene denne vårlige påskeaftenen, og det var ingenting å si på hverken været, temperaturen eller føret. Men selv om forholdene var fine, så viste det seg snart at den ene skibindingen skulle by på problemer, og i starten av turen ble det da også en del plunder og heft grunnet denne. Gåstjønna ble passert, før det bar videre i retning Gåsvassnasen.

Merethe og jeg ble etter hvert gående i lag, da vi på et tidspunkt ufrivillig skilte lag med pappa. Ved Gåsvatnet hadde jeg vært flere ganger før, så vi skulle nok finne fram uten ham. Dessuten var det gode løyper å følge innover.

Framme ved Gåsvatnet kunne vi ikke få øye på pappa, så det tok ikke lange stunda før vi snudde og gikk tilbake igjen. Det var mye folk å treffe på langs løypa. Fem ryper ble dessuten observert på turen. Tilbake ved Tosenveien satt pappa og ventet på oss i bilen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.