# 198 • 6. juli 2000

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 14:10
  • Framme: 17:25
  • Tilbake: 20:25
  • Starttemp.: + 14°C (Svenningdal)
  • Vær: Sol fra klar himmel.

En solskinnshistorie

Jeg startet turen et stykke opp i en skogsbilvei ovenfor Vefsnmoen i Hattfjelldal kommune. Fulgte veien ca. to km videre, før jeg fortsatte på en sti oppover lia mot Skinnfjellet. Jeg gikk så over en stor snøbre, før jeg tok meg opp på fjellet. Toppen (1335 moh.) ble besteget fra nordvest.

På vei til Skinnfjellet (1335 moh.).


Røssvatnet, Okstindan og Okstindbreen i nord.


Både været og utsikten var utmerket denne sommerdagen. I nord så jeg bl.a Okstindan med Røssvatnet i forgrunnen og i sør tindene i Børgefjellet. I skogen var det et rikt og yrende fugleliv. Mye trost å se. Så fem ryper på turen.

Golvertinden (t.h.) og Kvigtinden (midt på bildet) ruver i sør.   


I vest dukker det også opp noen velkjente fjelltopper – Visttindan.