# 211 • 18. mars 2001

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 10:35
  • Framme: 15:30
  • Tilbake: 18:45
  • Vær: Sol fra klar himmel / klart.

På høy tid

001kartFra gården Storeng i Evenesdalen øst for Saltdalen fulgte Jan, Siv Merethe og jeg Stordalen østover i ca 4 km, til vi kom til ei hytte. Ved denne hytta var det folk. Vi gikk over elva, og gikk i gang med å bestige Satertinden (1623 moh) fra nord. Det var en drøy topp, men føret var godt. Hardt, uten at det var skare. Enkelte plasser måtte vi være forsiktige pga is. Den siste biten opp mot toppen gikk vi vestover.

sater01

Satertinden i Saltdal er målet denne vakre marsdagen.


sater02

På toppen av Satertinden i Saltdal kommune (1623 moh).


Utsikten var fantastisk i alle retninger. Været og kulden gjorde at vi så veldig langt. Vi så for eksempel klart og tydelig Sulisfjella med Suliskongen, Sarek, Saltfjellet og de østlige Okstindan.

sater03

Strålende vær og utsikt denne mars-dagen.


Nedkjøringen gikk veldig bra. Vi kjørte nedover mot Rykkjedalen, på sørsida av Satertinden. Litt problematisk like før vi kom ned i den flotte dalen, som bar preg av mye rasmateriale. Vi fulgte dalen nedover, og videre nedover Galagadalen, før vi endte opp ved utgangspunktet.

sater04

Rykkjedalen.


sater05

Vi er klare til å suse nedover dalen i det flotte vinterlyset.


Det gikk skispor helt til toppen av Satertinden. Så to ryper på turen. Dette var min første tur i Salten, og det var på høy tid at jeg fikk stifte bekjentskap også med denne regionens fjellverden.