# 221 • 26. februar 2002

 

Info
  • Start: 10:55
  • Framme: 12:05
  • Tilbake: 14:25
  • Starttemp.: – 3°C
  • Vær: Delvis skyet / sol.

På sporet

nedreurdkaÅrets første tur begynte på Olderskog ved Mosjøen, og gikk innover Mosåsen nærturområde. Målet for turen var å ta seg sørover til Bjørnålia. I begynnelsen fulgte jeg en godt preparert løype, men etter hvert ble det slutt på skiløypa, og det var kun et gammelt scooterspor å følge. Utenfor løypene var det mye laussnø.

Da jeg aldri hadde vært i området tidligere mistet jeg litt oversikten over hvor jeg befant meg hen. På kartet var det et mylder av stier som gikk på kryss og tvers. Valgte å snu ved et islagt vatn.

Et herlig skogsturområde. Traff på en god del folk, særlig i begynnelsen. På tilbaketuren valgte jeg å gå på vestsida av Stortjønnhaugen. Jeg rente ned Kløftdalen, og kom ned ved gården Mosheim. Fulgte E6 tilbake til utgangspunktet.

Etter nærmere kartstudier i etterkant av turen fant jeg ut at jeg hadde snudd ved Nedre Urdvatnet. Hadde jeg valgt å følge løypa noen hundre meter til, ville jeg vært framme ved Bjørnålia – som jo var det egentlige turmålet!