# 81 • 12. april 1993

 

Info
  • Start: 12:05
  • Framme: 13:30
  • Tilbake: 15:10
  • Starttemp.: + 4°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

I fred og fordragelighet

2. påskedag kunne varte opp med strålende sol fra en skyfri himmel, og dette praktfulle været måtte selvsagt utnyttes. I store Hjortskardet hadde jeg vært en rekke ganger tidligere, men det fristet likevel med en ny tur.

Fulgte ei skiløype fra veien og helt opp i skardet, før løypa forsvant oppover mot Skålhaugen. Det gode været og føret førte meg et godt stykke innover Hjortskardet, før jeg i en granklynge slo meg til ro og gikk i gang med å tenne opp et bål.

Det var fantastisk flott å være ute i naturen på en dag som denne, og etter at sulten og tørsten var tilfredsstilt kunne jeg innta min nykokte kaffe i fred og fordragelighet ved bålet. Slik satt jeg til bålet døde ut, og det var på tide å renne tilbake.

Nedover mot Svenningdalen fikk jeg problemer med en løs binding. Skiet fulgte rett og slett ikke fotens bevegelser. At den sterke vårsola hadde gått hardt utover føret gjorde heller ikke saken bedre. Kom meg like fullt ned mot veien – om enn ikke så elegant.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1993.