# 217 • 25. august 2001

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 12:10 (Fiplingdalen)
  • Framme: 16:30
  • Tilbake: 21:05
  • Starttemp.: + 16°C
  • Vær: Lettskyet / sol. Vind på fjellet.

Hus forbi

golverfj01kaGolvertinden var målet for denne turen. Fra Laupskardmoen fulgte jeg veien opp mot grustaket på nordsida av Laupskardelva, før jeg gikk videre innover Laupskardet. Det var fint å gå.

Fra skoggrensen tok jeg fatt på den 800 m høye fjellsida. Jeg gikk så sørover, og ned i et dalsøkk under Golvertinden, der jeg måtte passere en liten bre. Litt småtrøblete der, ettersom det var mye sørpe oppå breen, men ingen farlige situasjoner.

Jeg tok så fatt på de siste 150 høydemeterne opp mot Golvertinden. Men utrolig nok klarte jeg å unngå selve tinden, som i dette tilfellet ikke er ensbetydende med det høyeste punktet. Jeg gikk instinktivt mot toppen av fjellet (1682 moh.), som ligger vel en km unna det noe lavere framspringet, Golvertinden. Jeg innså missen, men tok ikke sjansen på å snu og gå tilbake mot tinden, ettersom det begynte å bli seint på dag.

På toppen av Golverfjellet sto en merkelig bygning. En liten målestasjon el.l. med solcellepanel rundt veggene (se det øverste bildet). Jeg satte meg ikke ned, men fortsatte noen hundre m lenger sør, og satte meg på kanten av et stup med en stor isbre nedenfor.

golverfjsk2.jpg

En ganske stor botnbre på østsida av Golverfjellet.


På nedovertur fulgte jeg fjellryggen først videre sørover, så rundt et botn, før jeg gikk nordover igjen og til slutt vestover. Kom ned i nedre del av Laupskardet på en traktorvei på sørsida av elva.

Dessverre var det en del dis i lufta, slik at utsikten ikke var optimal. Området nede i botnet, ved Laupskardvatnet, så spennende ut. Mye stein over ca. 1200 moh.

På denne turen så jeg så mye lemen som jeg aldri i mitt liv har sett før. Det krydde av dem i Laupskardet. Jeg så lemen i 1500 meters høyde, og jeg hørte til og med lemen på toppen av Golverfjellet! Rundt toppen var det en del ravn som drev på og stupte ned stupene. Ellers så jeg omkring 20 ryper.

Benyttet meg av et engangskamera for første gang. En interessant tur, men Golvertinden er fremdeles ubesteget av meg!