# 246 • 3. mai 2003

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 12:25
  • Framme: 17:30
  • Tilbake: 20:10
  • Starttemp.: + 4°C (Svenningdal)
  • Vær: Sol fra klar himmel.

Med hjertet i halsen

hjartfjelltkaKunne nesten ikke vente med å starte i det overraskende fine været. Fra gården Bakketun la jeg i vei på ski langs en kjerrevei i retning Hjartfjellet. Var været godt, så var ikke føret mindre godt. Selv om kalenderen viste mai, så var det fortsatt temmelig vinterlig her ved Røssvatnet. Langt foran meg ruvet de mektige Okstndan.

Hjartfjelltinden (1458 moh.) ved Nord-Røssvatnet er dagens turmål.


Glimrende vær og føre denne maidagen. Mot Røssvassbukta i vest, med Jørntinden (t.v.) og Kongsfjellet (t.h.).


På vei oppover Hjartfjellet var det et parti som var noe krevende. Det var ganske bratt der, i tillegg til at det var litt isete. Over dette partiet ble det igjen bedre å gå. Jeg gikk sikk-sakk oppover et søkk i fjellet helt opp mot toppen (1458 moh.), som ble besteget fra nord.

En fortryllende utsikt fra toppen av Hjartfjelltinden, særlig mot de nevnte Okstindan og svenske fjelltopper. Det aller meste av det store Røssvatnet var dessuten synlig.

“Nord-Norges tak”, Okstindan, ruver i nord.


Røssvatnet sørvestover. Kjerringtinden og Geittinden t.h.


Hadde tatt med meg for lite drikke, med den konsekvens at jeg følte meg ganske tom etter hvert. Det snodde seg faktisk en scooterløype helt opp mot toppen. Så dessuten scootere på Røssvatnet.

Østover mot Olfjellet (nærmest), Sytertoppen (t.v.) og Tängvattnet ved Hemavan.


På vei nedover var det tilløp til dramatikk, da jeg mistet skiet. Men jeg fikk kastet meg etter det og stoppet det i siste liten, før det forsvant nedover fjellsida i retning Røssvatnet! Tør nesten ikke å tenke på for et slit det ville blitt dersom skiet hadde forsvunnet.

Snakket litt med bonden på Bakketun før jeg startet turen. Av fauna så jeg kun to ryper. Ny høyderekord for min del, når det gjelder skiturer alene.