# 384 • 6. juni 2010

stjerne

Info
  • Start: Ca. 13:20
  • Tilbake: 19:00
  • Starttemp.: + 8°C
  • Vær: Delvis skyet / sol → lettskyet / sol.

Fra strand til strand

001kartDet var langt fra varmt, men likevel var været godt da Jan og jeg la i vei mot Hovdsundet like utenfor Hovden, et berglendt nes som stikker ut i havet litt nord for Bodø. Jan kunne berette om en naturperle av de sjeldne, som han en maidag for noen år siden tilfeldigvis oppdaget. Denne dagen skulle også jeg få stifte nærmere bekjentskap med perlen.

Nysnøen var ikke til å ta feil av i både Skautuva og andre fjell i nærheten, men heldigvis var det en tanke mer sommerlig i lavlandet. Vi fulgte til å begynne med en sti til Auvika, hvor det befant seg ei over 300 m lang sandstrand. I seg selv ei naturperle, selv om stranda i Hovdsundet etter sigende skulle være enda flottere å se til.

hovd33.JPG

Stranda i Auvika er den første vi kommer til.


Videre vestover gikk vi i et noe småkupert terreng, før vi plutselig sto på kanten av en bratt skrent. Og 50 m under oss så vi rett ned på herligheten – ei ganske lita, men likevel praktfull strand. Stranda gikk tvers over Hovdsundet, og forbandt Hovden med den lille øya Litlhovden, like utenfor. Stranda var m.a.o et lite eid, omgitt av turkis og azurblått sjøvatn.

hovd34.JPG

Hovdsundet med den særegne sandstranda. Øya Litlhovden utenfor.


hovd36.JPG

Utsikt mot Landegode, fra Hovdsundet.


hovd37.JPG

Vel nede på stranda finner vi roen.


Det finnes mange fine sandstrender i Salten-området, for eksempel den godt over 2 km lange stranda på Sandhornøya og strendene på Mjelle. Men denne stranda her i Hovdsundet var noe helt for seg selv.

hovd39.JPG

Sørover. Sandhornøya og Fugløya kan skimtes.


hovd40.JPG

Den lille holmen Hatten ligger nord i Hovdsundet.


hovd41.JPG

Sand, strand og vann.


hovd44.JPG

Vi tar oss opp på Litlhovden.


Etter å ha slappet av ei stund på stranda, som ikke var altfor vanskelig å ta seg ned til, gikk vi over sundet til Litlhovden, der vi satte oss ned og så utover Vestfjorden. Temperaturen hadde kommet seg betraktelig, og det ble etter hvert en fin dag.

hovd49.JPG

En vakker dag. Utover Vestfjorden.


På tilbaketuren observerte vi ørn ganske nært innpå oss. Ei svær ørn satt frampå en knaus, og tok til vingene da vi nærmet oss. Vi så dessuten to ørner som fløy mot hverandre i lufta. På turen så vi også hegre og en flokk med sjøfugl. Dessuten var det sau i Auvika. Helt på tampen av turen ble vi vitne til en paraglider som svevde over Mjelde.

hovd50.JPG

Tilbake i Auvika.


hovd54.JPG

Noen har laget et hjerte av tang i sanda.


hovd55.JPG

Nysnøen som var å spore i fjellene tidligere på dagen er heldigvis smeltet.


hovd59.JPG

Sautekke?


hovd66.JPG

På vei tilbake.


hovd67.JPG

Paraglider.