# 379 • 2. april 2010

stjerne

Info
  • Start: 13:30
  • Framme: 15:30
  • Tilbake: 17:25
  • Vær: Delvis skyet / sol. Sterk vind.

Vel blåst!

korgkaEtter å ha kjørt gamle E6 opp på Korgfjellet (fra Korgen-sida) til kroa på toppen av fjellet, la jeg i vei sørover langs ei oppkjørt skiløype. Veldig mange folk var ute i samme ærend som meg selv, nemlig å benytte dagen til skitur, og til å begynne med kom det folk gående i begge retninger.

korgfj3.JPG

Turen starter ved Korgfjellet kro og motel.


Været var slettes ikke så verst, med unntak av at det blåste svært friskt. Heldigvis var det mildt. En kiter drev og utfoldet seg i vinden, og det var artig å følge med på ham.

korgfj1.JPG

Gode forhold for kiting denne dagen.


Løypa snodde seg gjennom et lettgått skiterreng i lavfjellet. Etter hvert ble det færre og færre folk å se. Ei dame med hund stoppet, og jeg spurte henne om hvordan løypene var videre innover. Hun var den siste personen jeg møtte denne dagen.

korgfj7.JPG

Selv om det blåser er det ellers en fin dag.


De mektige Dårtindan og Lukttinden kom stadig nærmere, og Geittinden og Brurskanken var også synlige i sør. Okstindan var derimot dekket av skyer. Før jeg startet hadde jeg et ørlite håp om å bestige Rundtinden, ei god mil sør for kroa. Men det var rett og slett for mye vind til at jeg gadd å forsøke.

Satte meg ned på noe så sjeldent som en snøfri flekk, med strålende utsikt mot Lukttinden. Der satt jeg en god halvtime før jeg tok fatt på tilbaketuren.

korgfj8.JPG

Skiterrenget på Korgfjellet er nydelig.


korgfj12.JPG

Lukttinden (1343 moh) tar seg bra ut i vinterdrakt.


korgfj14.JPG

Etter hvert får jeg løypene helt for meg selv. Jeg ser meg tilbake.


Jeg hadde nå vinden i ryggen. Så to skiløpere langt foran meg i skiløypa, de eneste jeg så på hele tilbaketuren. Løypa var grei å følge, selv om den stedvis var litt isete. Måtte av med skiene og smøre flere ganger. På tross av vinden er jeg glad for at jeg gjennomførte denne skituren – i et nydelig skiterreng!

korgfj16.JPG

Det er godt å være i gang igjen med turvirksomhet etter en lang og sløv vinter.


Navnet Korgfjellet er et oppkonstruert navn som ble tatt i bruk av Statens vegvesen under 2. verdenskrig. Det opprinnelige navnet på fjellområdet er Vesterfjellet eller Knutlifjellet.