# 649 • 30. september – 2. oktober 2022

 

Dag 1 (av 3):
Info
  • Start: 18:35
  • Framme: 19:45
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Klart.

På tide

En lenge planlagt tur i lag med Helle var endelig på tide å realisere. Vi hadde ønsket å vende tilbake til det stedet der vi overnattet i telt i lag for aller første gang – den store sandstranda i Auvika nord for Bodø. Hele tolv år hadde gått siden den gang. Nå skulle vi dit igjen, og hadde satt av hele helga. Men siden begge hadde hatt mye å gjøre, drøyde det til langt utpå fredag ettermiddag før vi kom oss av gårde.

Dagen var allerede på hell da vi omsider startet opp. Og med sekker fullastet med vann for tre dager, gikk det ikke akkurat fort med oss. Det gikk som det måtte gå. Vi ble overrumplet av høstmørket før vi var framme. Heldigvis viste stien seg tørr og fin etter en solrik og nedbørsfattig september. Dette i kontrast til den regnfulle sommeren. Men videre bortetter svabergene ble sjansen større for å sette feiltrinn.

Dagen er i ferd med å bli kveld da vi endelig kommer oss av gårde.


Stien opphører mer eller mindre, og videre er det å ta seg fram bortetter svabergene.


Så detter Helle stygt på bergene og skader seg. Vi ble enige om at jeg skulle gå i forveien, mens hun stelte kuttet. Med hodelykt gikk det sånn noenlunde å se terrenget foran seg. Så veldig langt var det dessuten ikke igjen. Framme i Auvika lempet jeg av meg sekken på gressletta bak stranda, før jeg for tilbake og tok Helles sekk. Fram kom vi, og til tross for mye plunder og heft, så vi fram til å tilbringe hele helga her.

Det er mørkt når vi kommer fram til Auvika.


Fremdeles var en flik av himmelen synlig lengst i sør, noe som skapte et vakkert lys, men snart var det ingenting å se uten bruk av hodelykter og ei hendig teltlykt som Helle hadde tatt med. Teltet ble satt opp uten nevneverdige problemer på en forhåpentligvis slett plass. En salat bestående av selvdyrkede ingredienser ble et godt tilbehør til middagen.

En av planetene lyser sterkt på himmelen idet vi tar kveld.


Dag 2 (av 3):
Info
  • Temperatur: + 11°C (kl. 17:00)
  • Vær: Sol fra klar himmel → klart.

Med lys og lykte

Vi unnet oss den luksus å ikke ta hensyn til klokka. Dermed ble det langt på dag før vi sto opp. Mens vi ennå var i teltet kunne vi rett som det var ane stemmer fra turgåere som gikk forbi, men noen stor folkevandring var det ikke snakk om. Vi hadde tross alt bikket oktober i løpet av natta.

Dagen, som vartet opp med et flott høstvær, ble brukt til avslapping, små turer hit og dit, måltider, kaffe og vedsanking til et bål utpå kvelden.

Oktober fortsetter på samme måte som september sluttet – med finvær.


Nord for Bodø ligger naturperlene på rekke og rad.


Turen til Auvika skal vise seg å bli årets siste telttur.


Inne ved skogkanten stelte vi i stand et bål, og like bak var det ei fin skråning å sitte i. Med alt brenselet vi hadde skaffet til veie, brant bålet lenge og vel utover kvelden og natta. Det lar seg fint gjøre å kose seg i naturen selv på mørke høstkvelder. Dessuten er det godt å få ei avveksling fra sofaen og tv-skjermen.

Bålet er enkelt å vedlikeholde, og brenner i timevis.


Da Helle ikke klarte å finne igjen brillene sine, gikk vi i gang med å saumfare området mellom bålplassen og teltet. Alskens poser og lommer ble undersøkt, men borte var de. Vi leitet med lys og lykte, bokstavelig talt, uten å finne dem igjen, men hun trøstet seg med at hun uansett hadde tenkt å kjøpe seg nye briller.


Dag 3 (av 3):
Info
  • Start: 17:30
  • Framme: 19:00
  • Starttemp.: Ca. + 10°C
  • Vær: Overskyet. Regnbyge.

En kalddusj

Vi fortsatte å lete etter at det hadde blitt dagslys, før vi til slutt ga opp. Flere folk å se i dag enn i går. Noen nøyde seg åpenbart med en tur til Auvika, som er ei velkjent naturperle. Men det er også vanlig å gå forbi stranda på vei videre mot Hovdsundet – ei uvanlig sandstrand med hav på begge sider.

En adskillig gråere dag i dag. Lenge var det opphold, men da vi så vidt var i gang med pakkinga kom regnet med full kraft. Det høljet ned med iskaldt vann fra oven, og litt galgenhumor var påkrevd mens vi ryddet ut av teltet og pakket ned i sekkene. Klare til å dra, hadde imidlertid det meste av nedbøren gitt seg, og på tilbaketuren kom til og med sola tittende fram fra skyene.

«Skitvær» på vei.


Vi får oss en skikkelig kalddusj!