# 267 • 6. april 2004

stjerne

Info
  • Start: 11:15 (Tosenveien)
  • Framme: 13:35 (Lille Holmvatnet)
  • Tilbake: 17:10
  • Starttemp: + 6°C
  • Vær: Delvis skyet / sol → overskyet.

Idyll i dal

Værmeldinga kunne fortelle at i dag skulle det bli regn. Været var imidlertid fortsatt godt da jeg gikk brua over Gåsvasselva, og videre oppover Fjellryggen fra Tosenveien. Litt rørelse i lufta var det likevel, selv om det ikke var skjemmende på noen måte.

Fra toppen av Fjellryggen ble det noen herlige utforkjøringer nedover mot Holmvassdalen. Jeg gikk over den lille Nordlitjønna, og videre innover dalen i et fantastisk skiterreng.

Etter hvert kom jeg til lille Holmvatnet, som var målet for turen. Akkurat samtidig med meg kom det en kar fra motsatt side med pulk. Han satte straks i gang med å bore hull i isen for isfiske. Jeg snudde, og satset på å slå meg ned ved den idylliske Nordlitjønna. Ved et rolig parti i Holmvasselva var det flere folk å se, de fleste unger. Også disse drev på med isfiske.

Ved Nordlitjønna slo jeg leir på en bratt knaus på østsida av tjønna. Her var det ypperlig å stelle i stand et bål, med mye tørrkvist. Ettersom jeg hadde glemt å ta med drikke, smeltet jeg snø i kaffekjelen, og førte i meg to kopper lunkent vann! I tillegg hadde jeg appelsiner. Et par kopper svart kaffe og Kvikk Lunsj ble det selvfølgelig også.

Jeg gikk så videre til Mattistjønna. Ikke like idyllisk her. Måtte av med skiene for å komme over en åpen bekk. Fra Mattistjønna holdt jeg høyden, og rundet Fjellryggen, før jeg satte nedover mot Gåsvasselva.

Nedre del av Holmvassdalen. Store Svenningvatnet i bakgrunnen.


Jeg så skispor overalt – fraTosenveien til Holmvatnet. Snøen ble mer råtten utover dagen, uten at det skapte nevneverdige problemer. Oppdaget ei hengbru over Holmvasselva som ikke var avmerket på kartet. Av fugler så jeg seks ryper og en artig liten spurv som satte seg i toppen av ei gran. Muligens en rødstjert.

Mange staselige furutrær fra Nordlitjønna og nedover dalen. Innover mot lille Holmvatnet var skogen mer småvokst, med noen hederlige unntak. Før jeg forsvant over Fjellryggen igjen, på vei tilbake, så jeg nedover mot den storvokste gammelskogen som omgir Trolltjønna og Bjørntjønna, lenger ned i Holmvassdalen. Denne skogen er dessverre truet av hogst.

En herlig tur i et lettgått terreng! Etter en to mil lang skitur kom jeg omsider ned til Tosenveien igjen, og jeg fornemmet de første regndråpene. Og så kom regnet!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial