# 233 • 19. juli 2002

stjernestjerne

Info
  • Start: 12:00
  • Framme: 14:35
  • Tilbake: 16:50
  • Starttemp.: + 22°C (Svenningdal)
  • Vær: Delvis skyet / sol → overskyet. Regnbyge.

En våt drøm

kukluka1Kuklumpen hadde jeg hatt lyst til å bestige i mange år, og påsken 1994 sto da også Jan og jeg på startstreken i Tomasvatnet, klar til å bestige fjelltoppen. Men så traff vi på Jørn Myhre, som greide å overtale oss om å bli med til Jengelen i Børgefjellet i stedet – og slik ble det. Åtte år skulle det altså gå før jeg var parat til et nytt forsøk – denne gang alene.

Startet turen fra Tomasvatnet, og gikk i retning av Sløkskardet. Jeg bestemte meg for å angripe fjellet fra nordvest, noe som viste seg å være et godt valg. Lett og fint å gå oppover.

kuklus2.jpg

Vestover mot Tomasvatnet, Majavatnet og Majaklumpen helt t.h.


Jeg la ut bok og blyant i toppvarden (1195 moh). Mens jeg satt og speidet innover Børgefjellet kom det inn noe gråvær fra sør, og straks etter begynte det å regne. Først litt duskregn, men etter hvert høljet det ned. På vei nedover sluttet det å regne, og sola kom tittende fram igjen.

Passerte en jeger, og noen minutter seinere sauhunden hans. Ellers så jeg noe som jeg antok var ørn fra toppen. Fin utsikt mot bl.a Øyfjellet ved Mosjøen i nord, Heilhornet i vest og Jetnamsklumpen i øst.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial