# 113 • 16. april 1995

stjerne

Info
  • Start: 11:40 (Tosenveien)
  • Framme: 13:55
  • Tilbake: 16:45
  • Starttemp: + 6°C
  • Vær: Overskyet → sol.

Skitur med søster

Himmelen var fortsatt grå da Merethe og jeg la i vei på ski fra Tosenveien i retning Gåsvatnet, men med gode værprognoser satset vi på at det ville letne utover dagen.

Vi fulgte ei scooterløype forbi Gåstjønna og videre over myrdragene mot Rundtjønna og Langtjønna. For de lokale er området kjent for å ha et flott skiterreng uten altfor store bakker. Fra Langtjønna rente vi ei skiløype ned mot Gåsvatnet, som ble fulgt til nordenden. Derfra begav vi oss innover Gåsvassdalen langs elva, som delvis var åpen.

Jeg hadde et håp om at vi skulle komme oss til det lille Mellom-Gåsvatnet et stykke inne i dalen, men da terrenget bød på en del utfordringer og Merethe ikke var vant til såpass lange skiturer, gav vi opp denne planen og gjorde vendereis kun to kilometer inne i dalen.

Selv om det var påske var det ikke folk å se, med unntak av en kar på Gåsvatnet. På tilbaketuren ble det som seg hør og bør bål, i nærheten av Gåstjønna. Og nå var de grå skyene erstattet med sol og blå himmel. Meteorologen fikk heldigvis rett!

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1995.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial