# 23 • 5. juli 1990

stjerne

Info
  • Start: 11:35
  • Framme: 13:55
  • Tilbake: 15:45
  • Starttemp: + 21°C
  • Vær: Delvis skyet / sol → overskyet. Duskregn.

På tå hev

Grønfjellet, som er godt synlig hjemmefra, hadde jeg aldri viet oppmerksomhet før. Derfor syntes jeg det var på tide å ta turen innover Svenningskardet og opp på denne 811 meter høye fjellkammen. Etter å ha syklet til Blåfjellneset la jeg i vei oppover lia, forbi Skardforsen og inn gjennom skardet.

Ettersom slagbjørnen som nylig hadde drept et betydelig antall sau i traktene vest for Svenningdalen fortsatt var på frifot, var jeg på tå hev for både spor og lukt av bamsen. Noen konfrontasjon ønsket jeg ikke.

Omsider kom jeg til sauhytta innerst i Svenningskardet, der det ble en kort hvil. Det bar så oppover fjellsida i vest, som til dels var styggelig bratt, over en snøbre, før fjellet endelig slakket ut.

Det forjettede Langskardet på vestsida av Storklumpen, som jeg kun hadde hørt snakk om, kom til syne. Det samme gjorde Langskardnasen og Kvitfjellet. Til sist fulgte jeg Grønfjellet nordover og oppover mot toppen. Herfra kunne jeg klart og tydelig se bebyggelsen nede i Svenningdalen.

Utsikt fra Grønfjellet mot Svenningskardet og Svenningdalen.


Storklumpen ruver i nord.


 Langskardet og Langskardnasen.


Været var lenge godt, men etter hvert skyet det mer og mer over. Det kom også en liten regnskur på nedturen, uten at jeg lot meg affisere. Lite dyreliv å se, med unntak av noe sau ved sauhytta.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.