# 159 • 18. desember 1998

 

Info
  • Start: 12:40 (ved Tosentunellen)
  • Framme: 14:45
  • Tilbake: 16:20
  • Starttemp.: + 1°C
  • Vær: Overskyet.

Skritt for skritt

I håp om å finne tilstrekkelig med snø til en skitur, kjørte jeg opp på Tosfjellet. En del snø var det riktignok å finne, men ikke nok til å gå på ski. Dermed var eneste mulighet å ta seg fram i terrenget til fots. At jeg ikke hadde fjellsko til rådighet, var ikke grunn god nok til å avlyse denne førjulsturen. Dermed la jeg i vei i skiskoene – skritt for skritt.

Fra tunnelåpningen gikk ferden først oppover Mosvassdalen, til høyre for tunnellen, før jeg gjorde en nesten 180 graders helomvending og fulgte skråninga av Vesterfjellet nedover dalen. Kom ned på Tosenveien ved nedre Mosvasstjønna, og fulgte veien tilbake til utgangspunktet ved tunnelen.

Vel tilbake ved bilen igjen hadde jeg gått ei drøy mil. Det ble en ganske anstrengende rundtur – ikke først og fremst pga. lengden, men pga. underlaget. Jeg brøt gjennom snøen for hvert skritt jeg tok, og de stedene der det ikke fantes snø var stein og berg isbelagt. Lett å gli m.a.o.

Så 14 ryper. Kom i prat med en Kappfjell-same som stoppet bilen og sveivet ned vinduet. Vedkommende lurte på om jeg hadde sett noe rein, noe jeg kunne avkrefte. Turen var vel ikke av de største naturopplevelsene mine, men uansett var det godt med litt frisk luft.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1997.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial