# 72 • 29. mars 1992

stjerne

Info
  • Start: 10:50
  • Framme: 13:35
  • Tilbake: 16:10
  • Starttemp.: – 9°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

På kryss og tvers

Denne kalde og fine vårdagen var Dunfjellet ved Majavatn utpekt som turmål. Fulgte ei skiløype som snodde seg oppover Holmvassåsen fra startstedet mellom Kjerringvatnet og Sefrivatnet.

    

Både Sefrielva og jernbanen må passeres, før det bærer oppover Holmvassåsen.


Gikk så videre oppover den slake fjellsida i sørlig retning, og stoppet ikke før jeg kom til en varde, der jeg fikk en storslått utsikt utover Majavatnet.

Majavatnet sett fra nordvest.


Et flott utsiktspunkt var dette, men i og med at jeg også ville få med meg Dunfjellets høyeste punkt, satte jeg etter hvert kursen vestover mot toppvarden. Relativt flatt og fint å gå hele denne strekningen.

Toppen av det relativt flate Dunfjellet er på 707 moh.


Store Holmvatnet kom til syne i vest, og minnene fra flerdagsturen min dit i fjor sommer strømmet på. Skiftet så retning igjen, da jeg tok fatt på tilbaketuren ned fra fjellet. Etter ei stund traff jeg på mine egne skispor, som jeg fulgte nedover Holmvassåsen og tilbake til utgangspunktet ved E6.

Det faktum at jeg ikke hadde truge på venstre skistav la ingen demper på turen, da føret for det meste var ganske hardt. Været var det heller ingenting å utsette på.

Majaklumpen i sør / sørvest.


Helt innerst i Holmvassdalen finner vi store Holmvatnet, omgitt av øde fjelltrakter.


Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1992.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial