# 336 • 20. mars 2008

stjerne

Info
  • Start: 10:00
  • Framme: 15:20 (Stavassveien)
  • Tilbake: 17:35
  • Starttemp.: – 5°C
  • Vær: Delvis skyet / sol → lettskyet / sol.

Langs løyper – på land og vann

litjfjr03kaRekordtidlig start på årets runde. Allerede klokka ti spente jeg på meg skiene denne vinterlige skjærtorsdagen. Det var antydning til snø i lufta, før skyene begynte å trekke seg unna. Dessverre var jeg ikke i stand til å nyte de fine forholdene pga. et gnagsår på hælen som smertet fra første stavtak. Smertene ble imidlertid mindre intense etter hvert.

Valgte å følge noe så sjeldent som ei skiløype oppover Martastripa. Det burde jeg ikke ha gjort, da den førte meg inn i tettvokst skog. Kom ikke på riktig kjøl igjen før jeg var over Skardforsen. Der måtte jeg ha meg en lang pause, og jeg fikk nok en gang bekreftet at formen slett ikke var bra. Etter å ha kommet til hektene og smurt på et nytt lag med blå swix gikk jeg videre.

Litjfjellet rundt 08 001.jpg

Både vær og føre er upåklagelig denne skjærtorsdagen.


Føret var nydelig – hardt med litt laussnø oppå. Været ble dessuten bare bedre og bedre. Plutselig dukket Lukttinden opp langt i nord, og så Vistmannen og resten av Visttindan i nordvest, før jeg rente ned i Dempa og stelte i stand et bål.

Litjfjellet rundt 08 002.jpg

Lukttinden og Dårtindan kommer til syne langt i nord.


Litjfjellet rundt 08 003.jpg

Visttindan i nordvest.


Tilgangen på tørrfuru var god, og jeg satt ved bålet  1 time og 40 minutter. Det var mye snø i terrenget. Like før jeg kom ned til Stavassveien så jeg to skigåere. Disse to damene tok jeg etter hvert igjen.

Fulgte noen skiløyper på Langvatnet mot en staselig gapahuk jeg ikke visste om. Vanligvis er jeg skeptisk til å legge utpå dette vatnet, men denne dagen vurderte jeg det som trygt. Bestemte meg for å følge kraftlinja sørover Svenningdalen i stedet for veien. Her traff jeg på enda ei dame som var ute på skitur. Vi slo av en liten prat før jeg for videre, og hjem til ribbe med surkål.

Litjfjellet rundt 08 005.jpg

Skiløyper på Langvatnet. Litjfjellet i bakgrunnen.


Bak Litjfjellet fløy det opp ti ryper. La merke til ei skuterløype som slynget seg oppover Rapfjellet. Usedvanlig mye skispor å se. På Stavassveien var det veldig mange som hadde gått på ski, og på og ved Langvatnet hadde det også vært stor aktivitet.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial