# 213 • 24. juni 2001

 

Info
  • Start: 15:05 (ved Melhus)
  • Framme: 17:20
  • Tilbake: 19:10
  • Starttemp.: + 25°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

En berikende tur

001kartBjørnar og broren hans, Knut Brede, hadde tenkt seg til Vassfjellet like sør for Trondheim, og jeg fikk tilbud om å være med. Vi kjørte til Melhus, og en vei oppover lia, øst for bygda.

Til å begynne med fulgte vi en brei og tydelig sti, og passerte et par hytter. Etter hvert ble stien smalere, og mot toppen fulgte vi ingen sti. Bjørnar var svært plaget av fluer i sommervarmen, og besluttet å snu et stykke under toppen, mens Knut Brede og jeg fortsatte helt til topps.

Før vi nærmet oss toppen ble vi overrasket av en merkelig lyd, og i neste nå suste et seilfly over hodene våre! Men det var ikke den eneste overraskelsen denne turen kunne by på. Ved toppvarden lå det utrolig nok en 50-lapp! Knut Brede ville ikke ha den, så jeg tok den med meg.

Foruten toppvarde er det også ei diger mast på Vassfjellet og en flott utsikt mot Trollheimen i sørvest og Sylan inne ved svenskegrensen i sørøst. Ikke mange folk å se denne fine dagen, foruten noen joggere som passerte oss. Vi tok en litt kjappere vei ned mot bilen, der Bjørnar satt og ventet.