# 112 • 10. april 1995

stjerne

Info
  • Start: 11:40
  • Framme: 15:25 (Stavassveien)
  • Tilbake: 17:30
  • Starttemp.: – 3°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

På bakglatte ski

litjfjr03kaJeg gikk den vanlige ruta: oppover Svenningskardet, nedover mot Stavassveien, via Langvatnet og Vestersidveien tilbake. Været kunne ikke vært bedre, med strålende solskinn fra en knallblå himmel. Også skiføret viste seg høvelig bra, men pga bakglatte ski slet jeg en del oppover lia fra Svenningdalen. Skismurning hadde jeg ikke med meg. Heller ikke solbriller hadde jeg tatt med, med den konsekvens at det ble en del irritasjon i øynene.

Nede i furuskogen i Dempa gikk jeg som vanlig i gang med å bryte tørrkvist til et kaffebål. Jeg tok meg god tid ved bålet, før det var på tide å fortsette.

I Stavassveien gikk det ei scooterløype som var grei å følge. En scooter passerte meg også. På vei hjemover kom Steinar Lund kjørende. Han stoppet opp og tilbød meg skyss, noe jeg syntes var hyggelig, men som jeg likevel takket nei til. Av dyreliv observerte jeg sju ryper bak Litjfjellet, i tillegg til en mengde dyrespor.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1995.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial