# 75 • 18. april 1992

stjerne

Info
  • Start: 9:45
  • Framme: 13:20
  • Tilbake: 15:10
  • Starttemp.: – 2°C
  • Vær: Overskyet / litt sol. Vind på toppen.

Filming fra TV-mast

Merethe, pappa og jeg startet skituren sør for Svenningvika ved Stor-Svenningvatnet. Målet var TV-masta på Kappfjellet da vi med friskt mot la i vei oppover Båtskardet.

Etter å ha krysset Båtskardelva forsvant scootersporene vi hadde fulgt i starten. Oppe på snaufjellet var det mer avblåst, og det siste stykket opp mot TV-masta var drøyt. Spesielt Merethe ble sliten. Pappa slet mest med at han frøs på hendene, da han hadde lagt igjen vottene i bilen, mens jeg hadde en kranglete binding og bakglatte ski.

Omsider var vi oppe ved masta, og kunne skue utover snødekte fjell både østover og vestover. Da pappa hadde fått varmen i hendene igjen tok han opp sitt nyinnkjøpte videokamera og begynte å filme.

Vinden oppå fjellet gjorde at vi ikke ble her lenge. I stedet satte vi kursen nedover mot det skogkledde Båtskardet igjen, der forholdene var adskillig lunere, og gikk i gang med å sanke ved til et kaffebål. Igjen kom videokameraet opp. Selv oppdaget jeg en elg like under Store Båtskardfjellet med kikkerten. Etter å ha inntatt nykokt kaffe og stekte brødskiver spente vi på oss skiene og rente nedover mot Svenningvatnet.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1992.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial