# 95 • 17. oktober 1993

 

Info
  • Start: 11:35
  • Framme: 12:40
  • Tilbake: 14:50
  • Starttemp.: 0°C
  • Vær: Overskyet. Snøbyger.

Spasertur i sporsnø

Selv om lufta var rå og marka hadde fått noen cm med nysnø, fant jeg ut at jeg ville ta meg en aldri så liten spasertur opp i Svenningskardet. Jeg gikk oppover den skogkledde lia på sørsida av Blåfjellelva, før jeg satte meg ned og fyrte opp et bål. Snøen gjorde alt så mye lysere nå på høsten, men samtidig ble terrenget sleipere å ta seg fram i.

Etter en times bålkos gikk jeg videre mot Rapbekken oppunder Rapfjellet, før jeg kom ned til veien igjen ikke så langt fra der jeg startet.

Jeg la merke til mange ferske dyrespor i nysnøen, særlig av elg. Det er vel dette jegerstanden kaller sporsnø. Hørte for øvrig børseskudd i retning Litjfjellet. Bare på de få timene jeg var ute kom det flere byger med vinterhvitt fra oven, som la seg jomfruelig over skoglandskapet.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1993.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial