# 191 • 29. november 1999

 

Info
  • Start: 9:50
  • Framme: 13:35 (Tanem)
  • Starttemp.: + 4°C
  • Vær: Overskyet. Snø.

Tilfeldighetenes spill

001kartKun en gang tidligere hadde jeg vært på tur i november – for hele ni år siden. I år hadde jeg bestemt meg for å komme meg ut på tur i samtlige av årets måneder, så da måtte jeg til pers også denne måneden!

Fra Heimdal jernbanestasjon, like sør for Trondheim, begynte jeg turen med å følge noen gater, før riksvei 704 ble fulgt sørøstover til kommunegrensen mot Klæbu. Jeg tenkte meg egentlig til topps på Vassfjellet, dette iøynefallende fjellet sør for byen, men da tåka hang godt ned i fjellsidene måtte jeg finne meg et annet turområde. Snøvær gjorde dessuten ikke forholdene bedre. Jeg endte opp med å følge en gangvei som tok av fra riksveien like øst for kommunegrensen, i sørlig retning.

Etter noen minutter kom jeg til Vassfjellet kapell. Videre sørover gikk jeg langs smale stier innover skogen, før også disse forsvant. Jeg hadde ikke noe spesifikt mål for turen, og til slutt gikk jeg bare på måfå. Bestemte meg omsider for å snu i ett-tida, og følge mine egne spor tilbake i nysnøen.

Da klokka nærmet seg ett, og jeg var i ferd med å gjøre vendereis, kom jeg plutselig på en grusvei. Kart eller kompass hadde jeg ikke tatt med meg, og da jeg ikke var kjent i området var det uvisst hvor veien ville føre meg hen. Likevel fant jeg ut at jeg ville følge den et stykke, og slik ble det. På en bakketopp som lå foran meg, bestemte jeg meg på nytt for å snu. Dagene i november er ikke lange, og å sose rundt i mørket hadde jeg lite lyst til.

Oppe på bakketoppen fikk jeg meg nok en overraskelse, da jeg så rett ned mot ei bygd. Det kunne ikke være noe annet enn Klæbu, og i stedet for å snu fortsatte jeg ned til bygds. Snart var jeg nede på riksveien igjen, og ved Tanem stilte jeg meg opp på et busstopp og ventet på bussen tilbake til byen.

En ganske spesiell tur, da jeg vandret gjennom skogen uten hverken mål eller mening. Sikten var dårlig og trærne stod tett. Visste rett og slett ikke hvor i terrenget jeg befant meg, men tilfeldighetene ville det slik at jeg endte opp i Klæbu.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1999.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial