# 98 • 13. mars 1994

stjerne

Info
  • Start: 11:25
  • Framme: 15:55 (Stavassveien)
  • Tilbake: 18:20
  • Starttemp.: + 5°C
  • Vær: Lettskyet / sol.

Klabb og babb

litjfjr03kaMildværet og de nokså lause snøforholdene gjorde at jeg valgte å smøre med klister, da jeg stod klar til å gyve laus på den seige lia opp fra Svenningdalen. Resultatet ble ski som klabbet. Festet var det derimot ingenting å si på. Oppe ved Skardforsen valgte jeg likevel å fjerne klisteret igjen. Innover Svenningskardet var det litt mindre laust, men først da jeg var i ferd med å runde Litjfjellet ble det virkelig gode føreforhold.

Etter den obligatoriske bålpausen med nykokt kaffe i Dempa, kom jeg til Stavassveien. Til min glede og overraskelse var veien oppkjørt med løypemaskin, noe som gjorde det lite energikrevende å ta seg fram. Innover mot Langvatnet og videre over Langvassåsen var det å baske seg gjennom laussnøen igjen, før jeg kom ned til Vestersidveien i Karidalen. Også langs denne veien var det oppkjørte løyper, men fra Nedre Hjortskardmo og sørover var veien brøytet.

Det ble en rotete ferd nedover mot Svenningdalen. Kraftlinja ble fulgt noen hundre meter for langt i forhold til traktorveien som kommer ned langs Karidalsbekken, slik at jeg måtte gå tilbake igjen. Traff på Eva Ånonli ved Båfjellneset. Også i Stavassveien møtte jeg folk denne milde og solrike vårdagen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1994.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial