# 239 • 13. oktober 2002

 

Info
  • Start: 14:00
  • Framme: 16:55 (Væresholmen)
  • Tilbake: 19:10
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Delvis skyet / sol. Vind.

På bytur

001kartFra leiligheten min på Kalvskinnet i Trondheim gikk jeg gatelangs til Statoilbygget ved Leangenbukta, der Ladestien begynner. Men istedet for å gå rundt Ladehalvøya tilbake mot byen igjen, ville jeg fortsette østover, forbi Ranheim til Være.

Selv om stien gjennom Nedre Charlottenlund på ingen måte er like god som den svært populære Ladestien, var det likevel greit å ta seg fram, da den var merket med små treskilt. Jeg gikk gjennom et stort utfyllingsområde ved Grillstadfjæra, men kom på stien igjen ved boligområdet Hitra. Videre gikk jeg på øversida av idrettsplassen og kirka på Ranheim, før jeg kom ned til den idylliske Hansbakkfjæra.

Den siste biten mot Være gikk langs vei, før jeg kunne følge den lille moloen ut mot Væresholmen i Trondheimsfjorden. Selve holmen var liten og knausete, mens det inne ved land lå ei fin lita strand. Tre personer forlot holmen i det jeg ankom. På tilbaketuren fulgte jeg Ranheimsveien og Innherredsveien.

Store deler av denne turen foregikk på asfalt, og var slik sett av det litt mer spesielle slaget. Været på vei til Være var noe vindfullt. Likevel ble vinden aldri ubehagelig sterk, og det roet seg mot kveld. For øvrig var dette min tiende tur i Trondheims-området siden jeg flyttet hit i 1996.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial