# 237 • 15. september 2002

 

Info
  • Start: 12:55 (Nedre Charlottenlund)
  • Framme: 16:00 (Liaåsen)
  • Tilbake: 19:20
  • Starttemp.: + 14°C
  • Vær: Overskyet. Yr.

I marka

001kartSyklet til Øvre Charlottenlund, og gikk oppover gangveien langs Stokkanbekken opp til Stokkanhaugen. Spesielt den øvre delen av denne gangveien var idyllisk med mye blandingsskog. Fra Stokkanhaugen gikk jeg inn i marka langs ei skiløype.

Oppe ved Estenstadhytta var det mye folk. Jeg var inne og kjøpte meg enn kopp kaffe, før jeg gikk videre på vestsida Estenstaddamman og oppover Tomsetåsen.

Stien ble etter hvert fryktelig dårlig, og jeg ble våt på føttene. Men igjen kom jeg på en god gangvei som førte meg til toppen av Liaåsen, Strindamarkas høyeste punkt på 429 moh. Også her var det turgåere.

På tur hjemover gikk jeg i østhellinga av Tomsetåsen, og jeg så da utover Jonsvatnet. Gikk litt feil i et hytteområde øverst i Styggdalen, men jeg fant igjen gangveien til Estenstadhytta. Før jeg kom så langt var jeg på den såkalte Månen, et utsiktspunkt mot byen. Der var det ti grader, viste et termometer. Hørte klokkene fra Nidarosdomen.

Før jeg kom ned til Stokkanhaugen møtte jeg på elg! Den sto like ved gangveien. Jeg fant det best å gå litt tilbake, for så å gå “rundt” elgen langs en kronglete skogssti. Fra Stokkanhaugen fulgte jeg samme vei som oppover.

En god del folk å se i marka på vei innover. Seinere på dagen var det svært få å se. Litt yr, men lange perioder med oppholdsvær. I sentrum gikk Trondheim maraton av stabelen og ved Stokkanhaugen ble jeg vitne til en som navigerte et modellfly.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial