# 52 • 15. juni 1991

stjerne

Info
  • Start: 11:30
  • Framme: 13:45
  • Tilbake: 16:25
  • Starttemp.: + 16°
  • Vær: Lettskyet / sol → delvis skyet / sol.

Lønn for strevet

Jeg fulgte stien oppover Svenningskardet til Skardforsen denne fine junidagen. Derfra gikk jeg rett oppover mot toppen av Litjfjellet (584 moh).

Rett nok er ikke Litjfjellet en spesielt hard tur, men jeg holdt et godt tempo, og det kjentes i lårene den siste biten. Hva er vel da bedre enn å kunne sette seg ned og nyte utsikten i et fullstendig vindstille vær? Kun en et svakt drag i lufta kunne anes innimellom. De aller fleste høyere fjell var fortsatt dekket av snø såpass tidlig på sommeren.

Fulgte samme vei ned. På en litt framstående bergknaus gikk jeg I gang med å lage bål. Jeg satt ved bålet ei lita stund, før jeg fortsatte ned i dalen. Lite dyreliv å se, men observerte ei rype på toppen.

Det er helt vindstille på toppen av Litjfjellet denne junidagen. Utsikt vestover mot Grønfjellet og Kvitfjellet.


Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.