# 317 • 24. mars 2007

stjerne

Info
  • Start: 11:10
  • Framme: 16:05 (Stavassveien)
  • Tilbake: 18:40
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Lettskyet / sol → overskyet.

Vårlig på årlig runde

litjfjr03kaMildt og vårlig på årets Litjfjellet rundt-tur. Vestersidveien var stort sett snøfri, og først ved Blåfjellneset kom skiene på. Som vanlig ble det en rotete trase opp mot Skardforsen. Snøforholdene bar preg av det milde været. Snøen var kram, men det var likevel fint å gå.

mars 2007 002.jpg

Det er mildt i været og snøen er kram.


mars 2007 004.jpg

Jeg tar meg oppover Svenningskardet.


Det skyet etter hvert over, uten at temperaturen sank noe særlig. Jeg hadde ikke behov for anorakk før mot slutten av hovedpausen i Dempa. Slo meg ned på en snøfri rabb, og gikk i gang med å knekke tørrkvist til bålet. Kaffevatn hentet jeg i en åpen bekk like ved. Oppdaget at jeg hadde glemt kopp, så jeg måtte benytte lokket på kaffebeholderen. Det gjorde nytten.

Så ei ørn som sirklet rundt og rundt høyt oppe på himmelen. Litt tidligere, på fjellet, hadde jeg sett to snøhvite ryper.

mars 2007 005.jpg

Rapfjellet sett fra Svenningskardet.


mars 2007 006.jpg

En fin vårdag i fjellet.


mars 2007 007.jpg

Øvre del av Svenningskardet og Storklumpen.


mars 2007 009.jpg

Kappfjellet med Svenningdalen nedenfor.


mars 2007 008.jpg

Jeg dreier nordover og ned mot Stavassdalen. Eiteråfjellet i bakgrunnen.


To timer ved bålet var i lengste laget. En del gamle ski- og skuterløyper. Noen av dem fulgte jeg et lite stykke. Gikk om Langvatnet, over myrdragene på Langvassåsen, og kom etter hvert ned mot Vestersidveien. Slo av en liten prat med Magne Lund, som kom kjørende.

Jeg brukte 2 t og 45 min fra jeg startet til jeg var i Dempa. Nøyaktig det samme brukte jeg fra Dempa og tilbake igjen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial