# 62 • 1. september 1991

 

Info
  • Start: 10:50
  • Tilbake: 13:50
  • Starttemp.: + 16°C
  • Vær: Lettskyet / sol. Vind.

På jakt etter fjellets gull

Kun ei uke etter langturen til store Holmvatnet var turlysten tilbake for fullt. Planen var imidlertid ikke mer vidløftig denne gangen enn å ta seg en tur i lag med pappa innover Båfjelldalen for å se etter molte – også kjent som fjellets gull.

Etter å ha kjørt oppover mot gården til Leif Bogfjelldal, fulgte vi en sti langs østsida av Båfjellelva videre innover dalen, oppunder de ruvende Nonstindan. Været var bare helt nydelig denne første dagen i september med sol og relativt høy temperatur. At det var litt vind i lufta var egentlig bare svalende, og det suste til tider godt i løvskogen.

De første forekomstene av molte viste seg, og da var det bare å starte “gulljakten”. Den neste timen stod vi på, og plukket en liter fullmoden molte hver, før vi gav oss.

Da vi ikke befant oss særlig langt fra Båfjelldalstjønna, fant vi ut at vi skulle legge turen innom denne. På vei nedover mot tjønna observerte vi sau, og vel framme så vi ørreten gjøre noen krumspring over vannflata. Ellers la vi merke til en liten plastbåt som lå inne ved land.

Tilbake mot utgangspunktet fulgte vi en tydelig sti. Pappa og jeg hadde ikke gått langt før vi traff på Leif Bogfjelldal, Petter Olsen og Viktor Bogfjellmo, som var ute for å se etter sau. Som seg hør og bør slo vi av en prat, før vi gikk hvert til vårt.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.