# 163 • 14. mars 1998

stjerne

Info
  • Start: 11:45
  • Framme: 17:10 (Stavassveien)
  • Tilbake: 19:35
  • Starttemp.: – 6°C
  • Vær: Lettskyet / sol → overskyet.

Ingen parademarsj

litjfjr03kaFor tiende år på rad (om jeg regner med den aller første turen i 1989, før jeg begynte å skrive turrapporter) gikk jeg på ski rundt Litjfjellet. Det var en god del laussnø i dalsidene, og fellene ble brukt helt opp mot foten av Litjfjellet. Bak fjellet var forholdene som forventet atskillig bedre. Fellene ble fjernet, men kom på igjen på Stavassveien, før de ble pakket ned for godt ved Langvatnet.

Kjøttmeisen herjet ved Skardforsen. Ellers så jeg to ryper, samt spor av elg, hare, rev og fugl. På Vestersidveien traff jeg på flere folk. Veien var for øvrig kun brøytet til Finn David Lunds gård. Nord for gården var det scooterløype som gjaldt, og denne fortsatte i retning Trofors.

Turen var på ingen måte noen parademarsj. Jeg tok meg nok dessuten litt for god tid, med tanke på seint starttidspunkt og lange pauser. Satt to timer ved bålet i Dempa, som i grunnen var unødvendig lenge. Allerede da jeg startet opp igjen fra bålstedet begynte det å bli skumt, og på slutten av turen hadde det blitt mørkt. Denne årlige begivenheten har stor verdi for meg, men er nok blitt litt for forutsigbar.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1998.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial