# 194 • 8. april 2000

stjerne

Info
  • Start: 11:35
  • Framme: 15:00 (Stavassveien)
  • Tilbake: 17:15
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Overskyet / litt sol. Vind.

I vinden

litjfjr03kaSkiføret var bra da jeg hadde lagt Vestersidveien bak meg, og la i vei oppover lia mot Svenningskardet. Et tynt lag med kram snø oppå skaren gjorde det til en grei sak å ta seg fram. Dessuten var været av det milde slaget. På vei oppover klarte jeg å rote meg bort fra den vanlige leia, og havnet i noe uoversiktlig granskog, men jeg kom på rett kjøl igjen nedenfor Skardforsen.

Bak Litjfjellet var snøen tørrere. Nedover Dempa holdt jeg litt lenger mot vest enn det jeg har brukt å gjøre tidligere, før jeg som vanlig slo meg ned under ei furu.

Dessverre hadde jeg glemt både lue og fyrstikker. Det første gjorde meg lite, da jeg hadde en vindtett anorakk med hette. At jeg ikke hadde tatt med meg fyrstikker var mer irriterende, ettersom jeg da ikke kunne lage bål og koke meg kaffe. Jeg satt likevel en drøy time og skuet mot Lukttinden og Geittinden langt oppe i nord.

Selv om det var mildt, var det vind store deler av turen. Store snømengder til april å være. Det var skispor både i Stavassveien og innover mot Langvatnet, der det var folk. I Dempa fulgte jeg et skuterspor et stykke, og gikk langs et reingjerde bortover mot Stavassveien. Vestersidveien var brøytet hele veien, og det var glatt å ta seg fram langs den.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial