# 235 • 23. juli 2002

stjerne

Info
  • Start: 14:15
  • Tilbake: 18:45
  • Starttemp.: Ca. + 20°C
  • Vær: Overskyet → regn.

I samme båt

Etter å ha kjørt til store Svenningvatnet, der pappa hadde en båt liggende, gikk “gamlingan” og jeg i gang med å laste om bord bensintank, årer, sekker og fiskeutstyr, og la ut fra land i sakte fart mot øverenden av vatnet.

Turen over vatnet forløp fint, men da vi skulle legge til land igjen var det litt problematisk at vatnet var såpass grunt. Men vi kom oss da i land på et nes på vestsida.

Vi stelte i stand et bjørkebål, og snart kunne nykokt kaffe inntas. Plutselig kom det en hund løpende langs stranda, så det var tydelig at det også var andre folk i nærheten. Pappa ville prøve fiskelykken ved Kjerringvasselvas utløp, helt sør i vatnet, så jeg rodde ham dit mens han fisket fra båten. Men selv etter flere kast var det resultatløst.

Mens vi var utpå la vi merke til en kar som rodde rett mot bålplassen vår. Det viste seg at det var den 80 år “unge” Harry Nordgård, og at det var hans hund vi hadde sett. Vi satt lenge og pratet helt til vi kjente noen regndråper. Inntil da hadde været vært fint, selv om det ikke var sol.

Ombord i båten igjen begynte det for alvor å regne, og alt ble grått. På tur tilbake igjen snudde jeg meg og fikk se at Nordgård hadde fått en riktig så fin ørret, som han lempet i båten sin med håven. Det regnet trøstesløst nå, og det var bare å holde ut til vi omsider kunne plante beina på land igjen.

Også andre båter var utpå vatnet denne dagen. Før vi la ut sto det et par turister og fisket fra land. Gjorde også selv et tappert forsøk på å fiske, men presterte å miste snella i vatnet over ripa! Klarte heldigvis å fikle den opp igjen. Fjellet Brurskanken i Vefsn var godt synlig fra vatnet, før det begynte å regne. En fin båttur selv om det ikke ble noen fiskelykke.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial