# 255 • 21. november 2003

 

Info
  • Start: 11:45
  • Framme: 13:45
  • Tilbake: 15:55
  • Starttemp.: – 12°C
  • Vær: Klart.

I ødemarka

Berglihøgda ligger i grensetraktene mellom Grane og Hattfjelldal. I minus tolv grader startet jeg ved brua over lille Fiplingelva, nært gården Hallingen, og fulgte grusveien nordøstover langs Stillelva (Vefsna). Etter ca. 1,5 km passerte jeg store Fiplingelva, der denne renner ut i Vefsna. Jeg tok så en vei sørover mot gården Berglia, etter å ha gått ca. seks km.

Ved ei lita tjønn bega jeg meg ut i terrenget og oppover mot toppen av Berglihøgda (424 moh.). Fin utsikt mot Stor-Fiplingdalen. Jeg så også fjellene vest for Svenningdalen. Ellers var det skogkledde åser i de nærmeste omgivelsene.

Jeg gikk ned mot veien igjen og passerte gården Berglia, der det så ganske så forlatt ut. Veien ble gradvis til sti nedover mot store Fiplingelva, som i dette området forandrer retning fra å renne nordover til å renne vestover. Planen var å krysse elva på ei bru som var avmerket på kartet. Men det var bratt ned mot elva, og jeg så ingen bru, så jeg ombestemte meg. Dermed måtte jeg oppover den seige granlia for å unngå å havne i noen bratte flog. Terrenget flatet ut før jeg gikk nedover mot Vefsna. Fulgte veien tilbake til bilen.

Kulden gjorde at det spraket godt under skoene når jeg gikk på veien. Det hørtes dessuten godt at Vefsna var i ferd med å fryse igjen. Enkelte steder hadde isen lagt seg fra bredde til bredde. Det var lite is i terrenget og minimalt med snø. Fikk så vidt hilse på den røde novembersola, da jeg fikk den midt i fleisen på vei mot Berglia. To jetfly passerte. Hørte en stor fugl ta vingene fatt, uten at jeg fikk sett den. Det har gått hele tretten år siden sist jeg var på tur i november på Helgeland!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial