# 264 • 1. april 2004

stjerne

Info
  • Start: 11:00
  • Framme: 15:20 (Stavassveien)
  • Tilbake: 17:45
  • Starttemp.: 0°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

Ingen aprilspøk

litjfjr03kaDet var så visst ingen aprilspøk at sola skinte fra en klar, blå himmel da jeg for 15. år på rad la i vei rundt Litjfjellet. Og været holdt seg fra begynnelse til slutt! Som om ikke dette var nok, så var også føret veldig fint: skare med varierende hardhet.

Vestersidveien måtte jeg imidlertid gå til fots. Jeg fulgte den nye traktorveien opp gjennom hogstfeltene, nord for Blåfjellelva. I år var ikke veien kjørt opp med traktor, og dermed litt vanskeligere å følge.

Inn gjennom Svenningskardet måtte solbrillene på. Jeg suste nedover Dempa, og så meg om etter snøfrie flekker hvor jeg kunne slå meg ned. Men våren var visst ikke kommet like langt som jeg hadde håpet. Først helt nede ved Stavassveien fant jeg meg til rette, og laget bål på en fin plass. Utrolig enkelt å få fyr i godværet! Dette i grell kontrast til fjorårets runde.

Ble ved bålet i to timer, spiste og drakk kaffe. Jeg lå ei lang stund på rygg, og bare myste opp i furukronene. La for øvrig merke til at det hadde gått et stort snøras i Eiteråfjellet.

Jeg kom meg etter hvert videre, om Langvatnet og ned i Svenningdalen – etter litt om og men. Klarte ikke å følge traséen hele veien ned mot Vestersidveien. I stedet rotet jeg meg inn i tett granskog, passerte en hogstflate, før jeg kom ned en km lenger sør enn det jeg har brukt å gjøre tidligere. Ved nedre Hjortskardmo ble jeg “angrepet” av hele tre laushunder! Det viste seg heldigvis at de var godlynte, og jeg kom i prat med hundenes eier, Magne Lund.

Det var mange spor å se av elg. I tillegg til utallige fotspor, så jeg trestammer som var gnagd på (Martastripa) og steder der elgen hadde ligget i snøen (Langvassåsen). I Stavvassveien og på Langvassåsen fulgte jeg skuterløyper. Skiene måtte jeg smøre flere ganger denne flotte og solrike dagen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial