# 29 • 26. august 1990

 

Info
  • Start: 14:45
  • Framme: 15:20
  • Tilbake: 16:55
  • Starttemp.: + 12°C
  • Vær: Delvis skyet / sol. Regnbyger.

Grei skuring

Målet var å ta meg til topps på Sæterfjellet da jeg syklet grusveien sør gjennom Svenningdalen denne augustdagen. Været var noe skyete, men innimellom var det også sol, så jeg håpet på det beste.

Etter å ha slitt meg oppover fra dalen mot inngangen av Stor-Hjortskardet, fulgte jeg en rygg sørover et stykke. På vei oppover hadde turens første regnskur kommet, og nå var en ny skur på gang. Det var grått, og terrenget ble glatt. Dette, i kombinasjon med et visst tidspress, gjorde at jeg valgte å gi meg.

En noe avstumpet tur til tross – jeg kom meg da litt opp i høyden, og fikk et fint skue mot Svenningdalen fra en litt uvant vinkel. Ti ryper fikk jeg også se. Navnet på haugen der jeg snudde var ukjent for meg, helt til jeg kom hjem igjen da pappa kunne opplyse meg om at jeg hadde vært på Skålhaugen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.