# 51 • 12. juni 1991

 

Info
  • Start: 9:45
  • Framme: 11:15
  • Tilbake: 13:15
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Overskyet. Regnbyger.

På vikende front

Nesten på dagen ett år etter at jeg tok turen oppover mot Breiskardvatnet i Kappfjellet, ville jeg gjenta bedriften. Fra Naustet ved Svenningtjønna la jeg i vei oppover Breiskardet på sørsida av Breiskardelva i et temmelig kjølig junivær. Det viste seg fort at snøsmeltinga på ingen måte hadde kommet like langt som i fjor på denne tida. Alt på 550 moh. møtte jeg på råtten gammelsnø, og ble mer eller mindre tvunget til å resignere.

På vei nedover fant jeg ut at jeg ville ta en titt på fossen i Breiskardelva, som jeg hadde hørt snakk om. Fossen var adskillig større enn forventet, og et mektig skue i det ellers så udramatiske Breiskardet.

Litt lenger ned i skardet fyrte jeg opp et lite bål, før jeg avsluttet turen med å ta meg nedover en gammel og utydelig sti som endte i Breiskardelva. Alt i alt en fin, om enn noe amputert, tur.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial