# 300 • 18. april 2006

stjerne

Info
  • Start: 11:55 (Berg)
  • Framme: 13:45
  • Tilbake: 16:10
  • Starttemp.: + 8°C
  • Vær: Delvis skyet / sol → overskyet. Litt vind.

Hatten av!

traelkaTur nr 300! Fra Berg i Sømna, dit jeg hadde kjørt i lag med fader’n, gikk jeg Rv 17 over Nordstraumen og inn i Brønnøy kommune. Snøfritt i lavlandet, mens snøen fortsatt lå i fjellene. Ved Trælnes var det laget til p-plass, og her begynte stien oppover mot Trælneshatten. Stien var svært tydelig. Den var dessuten merket – delvis med røde prikker, delvis med avsagde veistikker. Småbratt i begynnelsen, men etter hvert ble fjellet mer lettgått.

Furu og flog.


Mot Sømnes og Mardalsfjellet. Omtrent denne utsikten hadde jeg da jeg på nedovertur stelte i stand et kaffebål.


Over ca 250 moh. lå snøen. Det så ut som nysnø. Mange fotspor oppover mot toppen. Været ble stadig gråere, og vinden gjorde seg etter hvert gjeldende.

Ved toppvarden (567 moh) skrev jeg meg opp i den utlagte boka. Trælneshatten var med i årets fjelltrim i Brønnøy. Om lag 100 stykker hadde besøkt toppen til nå i år, og bare på påskeaften hadde hele 38 stykker skrevet seg opp. Det er tydelig at sør-helgelendingene er et turgående folk.

Nysnøen ligger som et teppe rundt toppen av Trælneshatten denne aprildagen.


Torghatten ser ganske ordinær ut fra denne vinkelen.


Brønnøysund.


Utsikt mot sør.


Etter litt bildetaking gikk jeg nedover igjen. Litt sleipt nedover. Under snøgrensen møtte jeg tre gutter med hund som var på vei oppover.

I og med at dette var min trehundrede tur måtte jeg jo markere dette på en eller annen måte. Jeg tok av fra stien og gikk frampå en knaus, der jeg hadde fin utsikt sørover. Det fantes også noe småvokst bjørk og en liten bekk der, og jeg gikk straks i gang med å lage et lite bjørkebål. Det var enkelt å få til, takket være et par briketter. Jeg koket kaffe, og så kom marsipankaka fram, som jeg plasserte tre lys på!